Oldalak

2015. május 20., szerda

Váa, az önmarcangoló sötétségisten


Az idők kezdetén nem voltak madarak és fák. Hiányzott a Nap az égről. Az idők kezdetén nem létezett ember, se Hold, se csillagok, végtelen feketeség borult a földre egy szikrányi fény nélkül. Ám Váa már akkor is ott lapult az éjben, száz szemével látta a láthatatlant, és már akkor vágyott a vágyra, amikor az meg sem született.
Akiket Váa megjelölt, halálban születnek, és születve halnak. Bűneik árnyai a Hasadó-hegy mélyében gyűlnek, és ha elég erősek lesznek, a hasadék megnyílik, hogy kiokádja magából mindent elpusztító tűzfolyamait.
Váa soha nem alszik, és nem is felejt. Ő most a föld mélyének ura, ő irányítja a Hasadó-hegy tüzét, tűzfolyói hamarosan elindulnak, mert az emberek vétkei az égbe kiáltanak. Ha megharagszik, a Hasadó-hegy kráterében levő tó vize vörössé válik, és tűz önti el a völgyet.

Számtalanszor megtörtént már ez, de Váának semmi sem elég. Kicsavarodva marcangolja őrült mohóságában önmagát, újabb és újabb karjai nőnek a leharapottak helyén, ám akárhányszor mar saját testébe, éhsége ugyanolyan csillapíthatatlan marad. Mégsem hal éhen, mert az emberek bűnei nem fogynak ki.
Váa haragja kitör a Hasadó-hegy csúcsán
Érzékbéklyók:( http://www.multimediaplaza.com/ekonyvek/adatlap/2812)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése